Verschil tussen mousserende wijnen

Weet jij de verschillen tussen de mousserende wijnen, wanneer het Champagne is en wanneer Prosecco?
 
Champagne, Prosecco en Cava
Deze mousserende wijnen mogen alleen zo heten als ze in een specifieke regio in resp. Frankrijk, Italië en Spanje gemaakt worden.
 
Spumante en Frizzante
Het verschil is de druk die ontstaat bij de 2e vergisting. Champagne heeft de meeste druk, Frizzante de minste en de Prosecco Spumante zit er tussenin. De druk bepaalt de sterkte van de bubbel. Een Frizzante heeft een iets lager alcoholpercentage.
 
Brut en Demi-Sec
Dit is de aanduiding van de hoeveel suiker die eraan toegevoegd wordt voor de 2e vergisting. Brut, welke het meest verkocht wordt, is droog. Een Demi-Sec heeft een klein zoetje. Heb je een Brut Nature, dan is deze nog droger dan een Brut.
 
Wij hebben mousserende wijnen voor elke wens en elk budget, vanaf 6,95 tot en met 45 euro voor een échte Champagne. Wil je het extra feestelijk, dan hebben we ook nog Rosé mousserende wijnen.
 
'Onze' Champagne en Prosecco wordt geproduceerd door kleinere wijnmakers met eigen wijngaard wat een zuivere kwaliteit garandeert. Dit in tegenstelling tot sommige bekende commerciële merken, die enkel de druiven of de wijn opkopen en het in grote massa produceren.

Blijf op de hoogte

Volg onze aanbiedingen!