Beschrijving
Vol en fluwelig, met een heerlijke geur van rode bessen en kersen. De wijn rijpt voor een tweede keer op de droesem van de ingedroogde druiven voor de Amarone, wat een zeer smaakvolle wijn oplevert.
Oorspronkelijke prijs was: 19,95. 15,95Huidige prijs is: 15,95.
Vol en fluwelig, met een heerlijke geur van rode bessen en kersen. De wijn rijpt voor een tweede keer op de droesem van de ingedroogde druiven voor de Amarone, wat een zeer smaakvolle wijn oplevert.
3 op voorraad
Vol en fluwelig, met een heerlijke geur van rode bessen en kersen. De wijn rijpt voor een tweede keer op de droesem van de ingedroogde druiven voor de Amarone, wat een zeer smaakvolle wijn oplevert.
Druiven | Corvina, Corvinone, Molinara, Rondinella |
---|---|
Regio | Valpolicella, Veneto |
Land | Italië |
Wijn-Spijs | Borrelhapjes / tapas, Wild, Lamsvlees, Rundvlees |
Meer info | De naam Ripasso komt van het Italiaanse werkwoord 'ripassare'. Dit kunt je vertalen met 'herpasseren'. Kort gezegd, de Ripasso Valpolicella hergebruikt de druiven van de Amarone wijn. Na het persen van het sap uit de ingedroogde druiven voor de Amarone, gaan deze druiven met een jonge basis Valpolicella wijn voor zo'n 25 tot 30 dagen samen in een tank. Zo worden de laatste smaken uit de ingedroogde druiven afgegeven aan de basis Valpolicella wijn. Daarna gaat de wijn nog voor ongeveer 1 jaar in grote eiken vaten voor verdere rijping. |